Nevarikozinio kraujavimo iš viršutinės virškinimo trakto dalies gydymo rekomendacijos - Jonaitis, Laimas; Adamonis, Kęstutis; Valantinas, Jonas; Stanaitis, Juozas; Kupčinskas, Limas (Lietuvos chirurgija, 2011)
Laimas Jonaitis, Kęstutis Adamonis, Jonas Valantinas, Juozas Stanaitis, Limas Kupčinskas Nevarikozinis kraujavimas iš viršutinės virškinimo trakto dalies yra dažna ir gyvybei grėsminga būklė, kurios diagnostikai ir gydymui reikia turėti žinių ir patirties. Šios patologijos diagnostika ir gydymas labai svarbus skubiosios pagalbos, intensyviosios terapijos skyrių gydytojų, endoskopuotojų, gastroenterologų ir chirurgų kasdieniame darbe. Straipsnyje pateikiamos Lietuvos gastroenterologų draugijos ekspertų posėdyje apsvarstytos tarptautiniu mastu priimtos rekomendacijos, stengiantis jas pritaikyti prie Lietuvos medicinos įstaigų situacijos. Recommendations for managing patients with nonvariceal gastrointestinal bleeding Laimas Jonaitis, Kęstutis Adamonis, Jonas Valantinas, Juozas Stanaitis, Limas Kupčinskas Nevarikozinis kraujavimas iš viršutinės virškinimo trakto dalies yra dažna ir gyvybei grėsminga būklė, kurios diagnostikai ir gydymui reikia turėti žinių ir patirties. Šios patologijos diagnostika ir gydymas labai svarbus skubiosios pagalbos, intensyviosios terapijos skyrių gydytojų, endoskopuotojų, gastroenterologų ir chirurgų kasdieniame darbe. Straipsnyje pateikiamos Lietuvos gastroenterologų draugijos ekspertų posėdyje apsvarstytos tarptautiniu mastu priimtos rekomendacijos, stengiantis jas pritaikyti prie Lietuvos medicinos įstaigų situacijos.