Storosios žarnos polipo pašalinimas atliekant laparoskopu asistuojamą polipektomiją – klinikinio atvejo pristatymas - Mečkovski, Artūras; Samalavičius, Narimantas Evaldas; Grigas, Vaidotas (Lietuvos chirurgija, 2009)
Artūras Mečkovski, Narimantas Evaldas Samalavičius, Vaidotas Grigas Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos II Pilvo chirurgijos skyrius, Santariškių g. 2, LT-08406 Vilnius Vilniaus universiteto Onkologijos institutas, Chirurgijos klinika, Santariškių g. 1, LT-08660 Vilnius Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Vidaus ligų, šeimos medicinos ir onkologijos klinika, Santariškių g. 2, LT-08661 Vilnius El paštas: artur.meckovski@gmail.com Gerybiniai storosios žarnos polipai yra viena iš dažnesnių storojo žarnyno patologijų. Dauguma jų pašalinami endoskopiškai. Tačiau esant dideliems ir nepatogios lokalizacijos polipams reikia kitos metodikos. Viena iš tokių metodikų – laparoskopu asistuojama polipektomija. Operuotas vienas pacientas dėl nusileidžiančiojoje gaubtinės žarnos (colon descendens) dalyje esančio 6 cm polipo. Pooperacinis laikotarpis sklandus, komplikacijų nebuvo. Išvada – laparoskopu asistuojama polipektomija saugus ir patikimas operacijos būdas, kai polipo negalima pašalinti endoskopiškai. Reikšminiai žodžiai: laparoskopu asistuojama polipektomija, storosios žarnos polipas Laparoscopy assisted colonic polipectomy – case report Artūras Mečkovski, Narimantas Evaldas Samalavičius, Vaidotas Grigas Department of Abdominal Surgery-2, Santariškių str. 2, LT-08406 Vilnius, Lithuania Clinic of Surgery, Oncology Institute of Vilnius University, Santariškių str. 1, LT-08660 Vilnius, Lithuania Vilnius University, Faculty of Medicine, Clinic of Internal, Family Medicine and Oncology, Santariškių str. 2,LT-08661 Vilnius, Lithuania E-mail: artur.meckovski@gmail.com The most common colonic pathology is the binning polyps. Most of them are treated by endoscopic polipectomy. In some cases when polyp is to large or awkwardly located need to choice another method of treatment. One of them – laparoscopy assisted colonic polipectomy. One patient underwent operation for large, 6 cm polyp of descending colon. Postoperative period was successful, without any complications. Conclusion. Laparoscopy assisted polipectomy was secure method of treatment. Key words: polipectomy, laparoscopic assisted, colonic polipe