Docentą Vladą Lazutką prisimenant - Petraitis, Tadas (Lietuvos chirurgija, 2005)
Tadas Petraitis Vilniaus universiteto Onkologijos institutas, Santariškių g. 1, LT-08660 Vilnius Vladas Lazutka (1948–2000) – šviesi asmenybė. Gimė Vilniuje. 1965 m. pasirinko medicinos studijas Kauno medicinos institute, 1970 m. jas tęsė Vilniaus universitete ir jį baigė 1972 m. Jis dėstė chirurgiją Vilniaus medicinos mokykloje ir dirbo Raudonojo Kryžiaus ligoninės Urologijos skyriuje, nuo 1979 m. – urologu Vilniaus universiteto Onkologijos institute. 1987 m. apgynė medicinos daktaro disertaciją. "Prostatos vėžio epidemiologija Lietuvoje". Nuo 1988 m. dirbo vyr. moksliniu bendradarbiu, o nuo 1997 m. – docentu. Savo didelę klinikinę praktiką docentas perteikė spausdintuose leidiniuose kurių yra daugiau kaip 100. Vladas Lazutka buvo ne tik puikus gydytojas, kolega, dėstytojas, bet ir šeimos žmogus. Reikšminiai žodžiai: urologija, prostatos vėžys, Vladas Lazutka, Onkologijos institutas In the memory of docent Vladas Lazutka Tadas Petraitis Institute of Oncology of Vilnius University, Santariškių str. 1, LT-08660 Vilnius, Lithuania Vladas Lazutka (1948–2000) a bright personality. V. L. was born in Vilnius. In 1965 he began his studies of medicine at the Institute of Medicine in Kaunas, from 1970 he continued them at the Vilnius University, from which he graduated in 1972. He lectured surgery at the School of Medicine of Vilnius and worked in Red Cross Hospital, department of urology. Since 1979 V. L. worked as an urologist at the Institute of Oncology of Vilnius. In 1988 he defended his dissertation "Epidemiology of prostate cancer in Lithuania". Since 1988 V. L. worked as scientific researcher, and since 1997 as a docent. His large clinical practice was reflected in more than 100 publications. Vladas Lazutka was not only a perfect physician, colleague, teacher, but also a loving family man. Keywords: urology, prostate cancer, Vladas Lazutka, Institute of Oncology