Terapeuto požiūris į Kazio Katiliaus darbus - Kazlauskienė, Irena Eugenija (Lietuvos chirurgija, 2004)
Irena Eugenija Kazlauskienė Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos Centro filialas, Žygimantų g. 3, LT-01102 Vilnius El paštas: vygantas@dameda.lt Docentas Kazys Katilius buvo vienas iškiliausių chirurgų, pedagogų ir organizatorių sprendžiant sveikatos priežiūros problemas pokario Vilniuje ir Vilniaus srityje. Tam paskyrė visą gyvenimą. Aprašomas docento K. Katiliaus indėlis plėtojant endokrinologiją 1945–1976 metais. Reikšminiai žodžiai: K. Katilius, Vilniaus "Raudonojo Kryžiaus" ligoninė, chirurgija Kazys Katilius works in the eyes of an internist Irena Eugenija Kazlauskienė A colleague’s reminiscences about the famous surgeon professor Kazys Katilius are presented. He devoted all his life to health care organization in postwar Vilnius and its region. The author describes the personal contribution of the surgeon to the development of endocrinology in 1945–1976. Keywords: K. Katilius, Vilnius Red Cross hospital, surgery