Diafragminių išvaržų diagnostikos ypatybės - Bičkutė, Irena; Avižonis, Mindaugas (Lietuvos chirurgija, 2010)
Irena Bičkutė1, Mindaugas Avižonis2 1Švenčionių rajono ligoninė, Partizanų g. 4, LT-18126 Švenčionys 2Mykolo Marcinkevičiaus ligoninė, Kauno g. 7/2, LT-03215 Vilnius El paštas: ibickute@gmail.com Nepaisant diagnostikos ir chirurgijos pažangos, kartais sunku diagnozuoti diafragminę išvaržą, pasitaiko ir mirties atvejų. Pateikiame klinikinį atvejį, kai stemplės žiočių išvarža buvo diagnozuota tik atlikus kompiuterinę tomografiją su peroraliniu kontrastavimu. Aptariame kitų autorių aprašytas klinikines situacijas. Specific features of diaphragmatic hernia diagnostics Irena Bičkutė1, Mindaugas Avižonis2 Vilnius University, General Surgery Center of Clinic of Gastroenterology, Nephrourology and Surgery, Vilnius University Emergency Hospital, Šiltnamių str. 29, LT-04130 Vilnius, Lithuania E-mail: ibickute@gmail.com Despite the progres in medical and surgical care, sometimes it is difficult to diagnose diaphragmatic hernia, even death is possible. We present a clinical case when visualisation with computed tomography with per os contrasting helped to diagnose hiatal diaphragmatic hernia. Discussed are also the clinical situations presented by other authors.