Lėtinės kolorektalinės fistulės gydymas naudojant OTSC kabutes: klinikinis atvejis - Aliosinas, Olegas; Radziunas, Gintautas; Dulskas, Audrius; Samalavicius, Narimantas E. (Lietuvos chirurgija, 2015)
Kolorektalinės anastomozės nesandarumas nėra dažna, tačiau labai sunki, neretai ir mirtina komplikacija. OTSC kabutės („Ovesco“) buvo sukurtos virškinamojo trakto perforacijoms gydyti. Pirmiausia išbandytos eksperimentuojant su gyvūnais. Šios kabutės gali būti vienas iš nesandarumo ir (ar) fistulių gydymo metodų. Aprašome atvejį, kai 63 metų vyrui po kolorektalinės operacijos atsirado žarnų siūlės nesandarumas. Konservatyvus gydymas buvo nesėkmingas. Defektas panaikintas naudojant dvi „Ovesco“ kabutes, kurios uždėtos skirtingu metu. Stebėjimo laikotarpiu defektas sugijo.