Dešiniosios hemikolektomijos vieno pjūvio laparoskopinė operacija: dviejų atvejų aprašymas - Kryžauskas, Marius; Mikalauskas, Saulius; Drungilas, Mantas; Poškus, Tomas; Jotautas, Valdemaras; Poškus, Eligijus; Beiša, Virgilijus; Strupas, Kęstutis (Lietuvos chirurgija, 2015)
Vieno pjūvio chirurginės procedūros vystosi kaip minimaliai invazinės chirurgijos dalis. Dešinioji hemikolektomija, atlikta SILS būdu, pirmą kartą aprašyta 2008 metais. Mes aprašome pirmąsias dvi laparoskopines transumbilikalines vieno pjūvio dešiniąsias hemikolektomijas, atliktas Vilniaus universiteto ligoninėje Santariškių klinikos.