Pakartotinis gimdos plyšimas nėštumo metu: klinikinis atvejis ir literatūros apžvalga - Bakavičiūtė, Greta; Melech, Amelija; Bužinskienė, Diana; Drąsutienė, Gražina; Poškus, Tomas (Lietuvos chirurgija, 2015)
Pakartotinis gimdos plyšimas – tai reta ir itin pavojinga motinos bei vaisiaus gyvybei akušerinė komplikacija. Nepavėluota diagnostika ir gydymas svarbu tiek gelbstint motinos ir vaisiaus gyvybę, tiek užtikrinant gyvenimo kokybę. Šio straipsnio tikslas – pristatyti retą klinikinį pakartotinio gimdos plyšimo po buvusios cezario pjūvio operacijos ir laparoskopinės gimdos miomos pašalinimo operacijos atvejį ir apžvelgti literatūrą, nagrinėjančią gimdos plyšimo nėštumo metu aktualumą, rizikos veiksnius, klinikinius požymius bei gydymą.