Transanalinė totalinė mezorektalinė ekscizija (taTME): pirmoji mūsų patirtis - Mikalauskas, Saulius; Kryžauskas, Marius; Jurkevičiūtė, Dignė; Pečiulytė, Vytautė; Danys, Donatas; Poškus, Tomas; Jotautas, Valdemaras; Poškus, Eligijus; Beiša, Virgilijus; Strupas, Kęstutis (Lietuvos chirurgija, 2016)
Transanalinė totalinė mezorektalinė ekscizija (taTME) yra naujas endoskopinis natūralių angų chirurgijos būdas, susidedantis iš trijų tiesiosios žarnos chirurginių metodų. Šiame straipsnyje detaliai aprašoma taTME chirurginė technika bei pristatomos pirmosios trys taTME procedūros, kurios buvo atliktos Vilniaus universiteto ligoninėje Santariškių klinikose.