Adinaminė graciloplastika išmatų nelaikymui gydyti pacientei po išangės atrezijos chirurginio gydymo vaikystėje: klinikinis atvejis - Samalavicius, Narimantas Evaldas; Nutautiene, Vitalija; Butenaite, Lina; Markelis, Rytis; Dulskas, Audrius (Lietuvos chirurgija, 2020)
Įvadas. Straipsnyje aptariamas pacientės, kuri kreipėsi į kliniką dėl išmatų nelaikymo, klinikinis atvejis. Klinikinis atvejis. Pacientei atlikta adinaminė graciloplastika. Pooperacinis periodas buvo sklandus. Praėjus keturioms savaitėms, pacientei taikyta žemų dažnių išorinė elektrinė neurovaskulinio pluošto šlaunyje stimuliacija. Po trijų mėnesių pacientė atvyko į apžiūrą. Apžiūros metu nustatyta užsidariusi išangė. Pacientė teigė, kad išmatų kontrolė pagerėjo (Wexnerio skalė – 10, išmatų nelaikymo rodiklis – 32 (plg. prieš operaciją – atitinkamai 19 ir 44)). Išvada. Adinaminė graciloplastika yra vienas iš patikimų būdų išmatų nelaikymui gydyti.
Keywords: adinaminė graciloplastika; išmatų nelaikymas; Wexnerio skalė; klinikinis atvejis