Kombinuota rekonstrukcinė chirurgija po sudėtingų plaštakos sužalojimų: klinikinis atvejis ir literatūros apžvalga - Kurlavičius, Domas; Rauba, Gediminas; Stundžaitė-Baršauskienė, Giedrė (Lietuvos chirurgija, 2021)
Straipsnyje nagrinėjama viena iš sudėtingiausių plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos praktikoje pasitaikančių plaštakos traumų – viršutinės galūnės minkštųjų audinių atsluoksniavimo (Degloving) amputacija. Pristatomas moters, patyrusios šią traumą, klinikinis atvejis, aptariama gydymo eiga, atokieji funkciniai ir estetiniai rezultatai.
Keywords: minkštųjų audinių atsluoksniavimo amputacija; laisvasis įnervuotas nugarinės pėdos arterijos lopas; atokieji funkciniai ir estetiniai rezultatai