Spalvinė doplerografija diagnozuojant nečiuopiamus skydliaukės piktybinius mazgus - Kaubrienė, Edita Mišeikytė; Ulys, Albertas (Lietuvos chirurgija, 2007)
Edita Mišeikytė Kaubrienė,  Albertas UlysVilniaus universiteto Onkologijos institutas, Santariškių g. 1, LT-08660 VilniusEl paštas: emkaubriene@yahoo.comĮvadas / tikslasRealaus laiko pilkos skalės ultragarsinio tyrimo duomenys suteikia galimybę įtarti skydliaukės vėžį, o spalvinės doplerografijos vaidmuo diagnozuojant skydliaukės vėžį išlieka neaiškus. Šio darbo tikslas yra nustatyti, ar realaus laiko pilkos skalės ultragarsinis tyrimas ir spalvinė doplerografija gali būti naudinga diagnozuojant piktybinius ir nepiktybinius skydliaukės mazgus.Ligoniai ir metodaiTiriamuoju laikotarpiu atliktos 184 nečiuopiamų skydliaukės mazgų (mazgo skersmuo