Terapeuto požiūris į Kazio Katiliaus darbus - Kazlauskienė, Irena Eugenija (Lietuvos chirurgija, 2004)
Irena Eugenija KazlauskienėVilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos Centro filialas,Žygimantų g. 3, LT-01102 VilniusEl paštas: vygantas@dameda.ltDocentas Kazys Katilius buvo vienas iškiliausių chirurgų, pedagogų ir organizatorių sprendžiant sveikatos priežiūros problemas pokario Vilniuje ir Vilniaus srityje. Tam paskyrė visą gyvenimą. Aprašomas docento K. Katiliaus indėlis plėtojant endokrinologiją 1945–1976 metais.Reikšminiai žodžiai: K. Katilius, Vilniaus "Raudonojo Kryžiaus" ligoninė, chirurgijaKazys Katilius works in the eyes of an internistIrena Eugenija KazlauskienėA colleague's reminiscences about the famous surgeon professor Kazys Katilius are presented. He devoted all his life to health care organization in postwar Vilnius and its region. The author describes the personal contribution of the surgeon to the development of endocrinology in 1945–1976.Keywords: K. Katilius, Vilnius Red Cross hospital, surgery