Vaikų dermatofibrosarkoma: klinikinis atvejis ir literatūros apžvalga - Valiulytė, Agnietė; Gudavičiūtė, Milda; Trainavičius, Kęstutis; Šeinin, Dmitrij (Lietuvos chirurgija, 2015)
Dermatofibrosarcoma protuberans yra itin retas vaikų piktybinis navikas. Nurodoma, kad klasikinė dermatofibrosarkomos forma labai retai metastazuoja, o fibrosarkominei jos transformacijai dažnai būdingos metastazės. Mes aprašome išopėjusios dešiniosios šlaunies dermatofibrosarkomos atvejį septyniolikos metų berniukui. Navikas buvo radikaliai pašalintas. Po vienerių metų atkryčio nerasta.
Keywords: vaikų dermatofibrosarkoma; minkštųjų audinių sarkomos; fibrosarkominė transformacija; chirurginis gydymas