Kelio sąnario navigacinio endoprotezavimo operacijų patirtis Lietuvoje - Butėnas, Petras; Penikas, Petras; Vizgirda, Antanas; Belickas, Juozas; Uvarovas, Valentinas; Bartusevičius, Juozas; Sinkevičius, Ignas; Bartusevičius, Egidijus (Lietuvos chirurgija, 2015)
Šio tyrimo tikslas – atlikti daugiacentrę retrospektyviąją analizę, įvertinti Lietuvoje atliktas kelio sąnario endoprotezavimo operacijas, kuriose buvo naudojamos navigacinės sistemos, bei išanalizuoti operacijų registro protokolų duomenis. Daugiacentrės retrospektyviosios analizės laikotarpis 2006–2012 metai. Tyrimo metu išanalizuoti trijų Lietuvos ligoninių 143 pacientai, kuriems buvo atlikta pirminė pilnutinė kelio sąnario endoprotezavimo operacija, ir navigacinių sistemų operacijų registro protokolai. Pagrindiniai vertinimo kriterijai navigacinių sistemų operacijos registrų protokole buvo priešoperacinė ir pooperacinė galūnės mechaninė ašis, kelio sąnario funkcija prieš operaciją ir po jos.
Keywords: kelio sąnario endoprotezavimas; navigacija; navigacinės sistemos operacijos registro protokolas