Hibridinė transanalinė ir laparoskopinė ranka asistuojama TME sergant žemu tiesiosios žarnos vėžiu: atvejo analizė - Samalavičius, Narimantas Evaldas; Dulskas, Audrius; Aliukonis, Vygintas; Račkauskas, Rokas; Kilius, Alfredas (Lietuvos chirurgija, 2016)
Totalinė mezorektinė ekscizija (TME) yra plačiai pripažintas auksinis tiesiosios žarnos vėžio gydymo standartas. Operuojant ligonius, sergančius žemu tiesiosios žarnos vėžiu, iškyla išangės raukų išsaugojimo, teigiamų rezekcijos kraštų ir daug kitų klausimų. Mes aprašėme 52 metų amžiaus moters, operuotos dėl žemo tiesiosios žarnos vėžio, atvejį. Šiai ligonei buvo atlikta hibridinė laparoskopinė ranka asistuojama TME su distalinės tiesiosios žarnos dalies išpreparavimu per tarpvietę. Ateityje reikalingi tyrimai, kurie padėtų nustatyti robotinės chirurgijos, transanalinės TME (Ta TME) ir hibridinės laparoskopinės TME su distalinės tiesiosios žarnos dalies išpreparavimu per tarpvietę indikacijos žemo tiesiosios žarnos vėžio chirurgijoje.
Keywords: totalinė mezorektinė ekscizija; transanalinis preparavimas; tiesiosios žarnos vėžys