Hibridinė transanalinė ir laparoskopinė TME po TEM dėl netikėto T2 tiesiosios žarnos vėžio - Samalavičius, Narimantas Evaldas; Dulskas, Audrius; Aliukonis, Vygintas; Račkauskas, Rokas; Kilius, Alfredas; Mickys, Ugnius (Lietuvos chirurgija, 2016)
57 metų moteriai dėl T1 tiesiosios žarnos vėžio buvo atlikta transanalinė endoskopinė mikrochirurginė (TME) operacija. Galutinio patologinio tyrimo duomenimis, buvo konstatuota T2 invazija (1 pav.). Ligonei buvo pasiūlyta totalinė mezorektinė ekscizija (TME). Operacija buvo pradėta pusiau sulenkto lenktinio peilio padėtyje, atliekant dalį TME per išangę (2, 3 pav.). Mobilizuota tiesioji žarna (4 pav.) ir tiesiosios žarnos bigė (5 pav.) buvo užsiūtos rauktinėmis siūlėmis. TME buvo užbaigta laparoskopiškai, sudarant storosios žarnos J rezervuaro jungtį su analiniu kanalu. Tokiu būdu pavyko suformuoti vientisą tiesiosios žarnos preparatą (6 pav.).