Konferencijos "Lietuvos Statutas ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės bajoriškoji visuomenė" apžvalga - Ryčkov, Andrej (Lietuvos istorijos studijos, 2014)
2013 m. lapkričio 7–8 d. Vilniaus universitete buvo surengta konferencija, skirta 425-osioms Trečiojo Lietuvos Statuto (toliau – TLS) priėmimo metinėms. Pagrindiniais šios konferencijos organizatoriais tapo Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Lietuvos Statutų ir Lietuvos Metrikos tyrimų grupės darbuotojai: prof. Irena Valikonytė, jaun. mokslo darbuotojos Lirija Steponavičienė ir Neringa Šlimienė. Organizatorius nuoširdžiai rėmė ir Istorijos fakulteto dekanas prof. Rimvydas Petrauskas bei prodekanas dr. Salvijus Kulevičius. Šiai progai skirtą parodą „Lietuvos Statuto tyrimai Vilniaus universitete“ parengė Vilniaus universiteto bibliotekos darbuotojai.