Mileto mokykla: religijos ir filosofijos santykis - Degutis, Mykolas (Literatūra, 2025)
Straipsnyje pristatoma galima miletiečių fragmentų interpretacija, siekianti atskleisti šių autorių mąstymo sutaikymą su religine graikų tradicija. Visų pirma miletiečių pasitelkta prado sąvoka rodo egzistavus tam tikrą tiek filosofams, tiek poetams bendrą diskursą, skirtą kosmo pradžiai ar prigimčiai steigti. Iš šio bendro diskurso miletiečiai išvysto unikalią perspektyvą religijos atžvilgiu, kurią iliustruoja Talio ištaros „viskas pilną dievų“ interpretacija: ši ištara skirta įprastam liaudies požiūriui į dievus sukritikuoti. Atkreipę dėmesį į kritinį miletiečių požiūrį į dievus, galime naujai interpretuoti ir kitus jų fragmentus, galimai atskleidžiančius šių autorių pastangas į dievus žvelgti iš ontologinės perspektyvos.