„Antigonės" choras - Dumčius, Jonas (Literatūra, 1973)
Iš viso to matome, kad „Antigonės“ chorasnėra vieninga asmenybė, kuri savo protu ir įžvalgumu stovėtų aukščiau už kitus tragedijos veikėjus ir numatytų tai, ko kiti neįstengia numatyti;yra žemesnis už aktorius veikėjas, kuris dažnai neįžvelgia to, ką kiti įžvelgia, – dažnai kaitalioja savo nusistatymą ir simpatiją konflikte dalyvaujančių pusių atžvilgiu;choro dainos tik vienu kuriuo punktu atitinka esamą dramatinę situaciją; kitais atžvilgiais jos yra bendrybės arba nesutinka su dramatine situacija (tačiau tie nesutikimai nėra išryškinami, jie greičiau užtušuojami).