“And I Tiresias have foresuffered all…” – More than allusions to Ovid in T.S. Eliot’s The Waste Land? - Weidmann, Dirk (Literatūra, 2009)
Šio straipsnio tikslas – išnagrinėti Teiresijo charakterio vaidmenį T. S. Elioto epinėje poemoje Bevaisė žemė (The Waste Land). Siekiant atsakyti į šį klausimą, pirmiausia svarbu apžvelgti T. S. Elioto literatūrologines idėjas; antra, reikia atrasti ir išnagrinėti Teiresijo vaizdavimo Ovidijaus Metamorfozėse ir pasakotojo charakterio Bevaisėje žemėje paraleles. Elioto tekste yra daugybė netiesioginių nuorodų, leidžiančių suvokti šio charakterio kaip paties autoriaus mediumo funkciją. Be to, geras visos ankstesnės literatūrinės tradicijos ir ypač ypatybių, kurios buvo priskiriamos mitiniam Teiresijui, išmanymas yra esminė prielaida adekvačiam autoriaus pozicijos poemoje suvokimui.