Mūsų profesorius - Zaborskaitė, Vanda (Literatūra, 1969)
1967 m. birželio 7 d. lietuvių tauta neteko savo įžymiojo rašytojo, akademiko, profesoriaus Vinco Mykolaičio-Putino. 1968 m. sausio 6 d. jam būtų sukakę 75-eri metai. Čia spausdinamas pranešimas (sutrumpintas), skaitytas jo gimimo jubiliejaus proga Vilniaus V. Kapsuko universitete.