H. Heinės baladė „Karolis l" - Veisaitė, I. (Literatūra, 1963)
Šiame straipsnyje monografiškai nagrinėjami H. Heinės baladė „Karlas I" iš poezijos rinkinio „Romansero" ( 1851 m.). Nagrinėjimo tikslas - parodyti, kaip Heinė po 1848-1849 metų revoliucijos pralaimėjimo sprendė svarbias savo epochos socialines bei politines problemas - senosios visuomenės, monarchijos likimas, ateities, kurioje svarbiausias vaidmuo atitenka darbininkų klasei, perspektyva. Idėjinė ir meninė šios baladės struktūra atskleidžia, jog Heinė ir paskutiniais gyvenimo metais liko ištikimas savo demokratiniams principams ir revoliucinėms penktojo dešimtmečio poezijos tradicijoms.