Iš revoliucinės lietuvių literatūros palikimo - Pranskus, B. (Literatūra, 1965)
šios publikacijos autoriui, savo metu paruošusiam spaudai revoliucinės lietuvių literatūros atstovų individualinius ar kolektyvinius raštų rinkinius (,,Po raudonąja vėliava"- 1956 m., ,,Kovos keliais"- 1961 m. ir kt.), kai kurie periodiniai leidiniai, kur buvo išspausdinti Jasiukaičio, Rekašiaus, Vitkausko ir Virkučio kūriniai, nebuvo žinomi ar prieinami. Periodiniuose leidiniuose išspausdinti jų raštai į atitinkamus rinkinius nepateko, jie nebuvo nurodyti nė bibliografiniuose šaltiniuose. Kadangi daugelis praeities revoliucinių rašytojų iš viso nedaug teparašė, tai kiekvienas naujai surastas jų kūrinys vertas dėmesio. čia ir pateikiama keletas tų autorių kūrinių, surastų jau po jų raštų išleidimo.
Keywords: -