Donato Saukos lyginamosios literatūros mokslo projektas: „programa maximum“ - Speičytė, Brigita (Literatūra, 2020)
Straipsnyje aptariamas Donato Saukos veikalas Fausto amžiaus epilogas (1998), siekiant įvertinti veikalo įvade išsakytą apeliaciją į „lyginamąjį literatūros mokslą“. Analizuojama komparatyvistinė veikalo koncepcija, susijusi su jo genezės situacija, aiškinamasi veikalui būdinga literatūros ir kultūros reiškinių gretinimo logika, brėžiant sąsajas su XX a. antros pusės Lietuvos ir Vakarų komparatyvistikos kontekstais.