Dar kartą apie konkursą į retorikos ir poezijos katedrą senajame Vilniaus universitete - Kaupuža, A. (Literatūra, 1972)
Apie senajame Vilniaus universitete XIX amžiaus pradžioje rengtus konkursus kalbos meno (gražbylystės) ir poezijos katedroje vakuotinėms dėstytojų vietoms užimti saugomi dokumentai Vilniaus Valstybinio V. Kapsuko universiteto rankraščių skyriuje, Lietuvos TSR Valstybiniame istoriniame archyve ir Krokuvoje esančiame Czartoryskio muziejuje. Jie smulkiau supažindina su konkursų istorija ir pateikia naujų žinių apie poetą Jaksą Bykovskį ir Vincentą Holynskį. Pastarojo vardas žinomas lenkų literatūros istorijoje jų sūnų draugystės su žymiuoju lenkų poetu Julijušu Slovackiu dėka (Steponui Holynskiui J. Slovackis paskyrė poemą „Angelli", o Aleksandrui eilėraštį - „Laiškas Aleksandrui" H).