M. Gorkio „ Pastabos iš dienoraščio . Atsiminimai" - Kondiurina, E. (Literatūra, 1969)
Straipsnyje "M. Gorkio „Pastabos iš dienoraščio. Atsiminimai" nurodoma, kokią vietą šis veikalas užima tarybinio periodo rašytojo kūryboje. Polemizuodama su dabartinio požiūrio atstovais, autorė siekia įrodyti, kad „Pastabos" nebuvo nutolusios nuo pagrindinės jo kūrybos krypties, o kaip tik davė kai kuriuos pradmenis būsimajam romanui "Klimo Samgino gyvenimas".