Apie bylinų stilių - Mitropolskaja, N. (Literatūra, 1969)
Straipsnyje atskleidžiami kai kurie bylinų poetinio stiliaus bruožai. Epinės herojikos poetinės išraiškos objektyvumas pasireiškia įvykių, teiginių, charakteristikų atrinkimu. Bylinos meniniame paveiksle susijungia objektyvus veiksmo, herojaus padėties ir jį supančios aplinkos aprašymas su psichologizmo elementais. Dominuojant epinės išraiškos būdui, bylinoje sutinkamas ir nesudėtingas dvasinių pergyvenimų aprašymas. Subjektyvūs elementai pavaldūs bendrai meninio pasakojimo dinamikai ir visapusiškam idealaus epinio pasaulio paveikslui.