Iš rusų kalbos ir literatūros dėstymo senajame Vilniaus universitete istorijos - Kaupuža, A. (Literatūra, 1969)
Apie XIX a. pradžios Vilniaus universiteto rusų literatūros profesoriaus I. Černiavskio gyvenimą ir veiklą maža težinoma. Remdamasi archyviniais dokumentais, autorė stengiasi charakterizuoti šio profesoriaus paskaitas, nustatyti kai kuriuos biografinius jo duomenis. Peržiūrėjusi programas ir egzaminų klausimus, autorė priėjo išvadą, kad Černiavskio paskaitos buvo labai vertingos, kad jis buvo didelis savo srities eruditas ir karštas rusų kalbos ir literatūros propaguotojas.