Apie sociologinę analizę literatūros kritikoje - Safronova, E. (Literatūra, 1960)
Straipsnyje nagrinėjamas sociologinės analizės marksistinėje literatūros kritikoje vaidmuo. Autorė polemizuoja su tais teoretikais, kurie sociologinę analizę priešpastato estetinei, suprasdami ją vien kaip vadinamojo „idėJinio turinio" nagrinėjimą. Šios pažiūros šalininkai neteisingai aiškina estetinę grožinės literatūros specifiką. Autorė įrodinėja, kad sociologinė analizė estetinei neprieštarauja, kad ji yra specifinė sudėtinė literatūros mokslo dalis. Šios išvados daromos, remiantis šiandieninės marksistinės estetikos darbais ir žinomo literatūros kritiko V. Vorovskio straipsniais.