Antikos žanrų transformacija: Kvadratas ir krikščioniškoji apologija - Ališauskas, Vytautas (Literatūra, 2019)
Straipsnyje iš naujo peržiūrimi vieno pirmųjų krikščionių apologetų – Kvadrato – šaltiniai, aptariami jo tyrimai. Ypatingas dėmesys skiriamas Bedos Garbingojo martirologo žinutei, kuri iki šiol nepelnytai ignoruojama.
Keywords: Kvadratas; Aristidas; apologija; Atėnai; ankstyvoji krikščionybė; vėlyvoji Antika