Retorika Aleksandrui: tekstas ir intertekstai - Jaskelevičius, Alius (Literatūra, 2023)
Ilgą laiką Retorikos Aleksandrui autoriumi laikytas Aristotelis. Tačiau nuo XVI a. šis veikalas priskiriamas Anaksimenui iš Lampsako.Remiantis mus pasiekusiu Retorikos Aleksandrui tekstu ir jį siejant su kitais intertekstais, mėginama nustatyti, kokią skirtingų autorių ir tekstų įtaką galėjo patirti Retorika Aleksandrui. Straipsnyje reiškiama abejonė, kad Retorikos Aleksandrui priskyrimas Anaksimenui užbaigia diskusiją dėl šio veikalo autorystės.
Keywords: Retorika Aleksandrui; Aristotelis; Anaksimenas; Teodektas; Korakas; atribucija