Kamilės laiškas Aleksandrai, arba Ne tik laiškas - Griškaitė, Reda (Literatūra, 2024)
Publikuojamas 1852 m. Vilniuje paskelbtas rašytojos Kamilės Narbutaitės-Jurevičienės (Kamilla z Narbuttów Jurewiczowa vel Kamilla Narbuttówna vel Kamilla Narbutt, ~1815–1881) laiškas-manifestas, kuriame gvildenami lyčių lygybės, moters laisvių ir galių, jos edukacijos klausimai, glaudžiai susiję su vis dar jautria rašančios moters problema. Pateikiamas tiek kūrinio originalas lenkų kalba, tiek vertimas į lietuvių kalbą (su dalykiniais komentarais).
Keywords: Kamilė Narbutaitė-Jurevičienė; laiškas-manifestas; moterų emancipacija; moteris literatė; Vilnius; Juršiškių dvaras; Lietuva