Vadų ir valdovų Sofoklio tragedijose diferenciacija - Dumčius, Jonas (Literatūra, 1975)
Aischilas herojams nesuteikia individualių bruožų. Euripidas pradeda herojus suindividualinti. Sofoklis herojų individualizacijos atžvilgiu artimesnis Euripidui. Pažiūrėję į pagrindinius jo herojus, matysime, kad jie gana diferencijuoti. Kadangi tragedijų pagrindiniai herojai dažniausiai buvo karo vadai arba miestų valdovai, tai juos ir panagrinėkime.