Naujų klasifikacijų beieškant (rusų literatūros periodizacijos metodologijos klausimais) - Serdiuchenko, V. (Literatūra, 1975)
Straipsnyje polemizuojama su V. Kožinovu, kuris neigia tradicinius rusų 18 a. literatūros periodizacijos principus.