,,Karina" ir Kanto etinės idėjos - Nikolski, Alexei (Literatūra, 1972)
Romanas „Korina", vienas iš geriausių Žermenos de Stal kūrinių, užima svarbią vietą sudėtingoje ir karštoje idėjinėje kovoje, kurią sukėlė didžiuliai socialiniai ir politiniai poslinkiai XVIII ą. pabaigoje - XIX a. pradžioje. Naujos etinės platformos, kaip ir naujos literatūrinės programos sukūrimas įgavo politinę prasmę. Siekdami asmenybės laisvės ir orumo, jos moralinio nepriklausomumo nuo Napoleono valstybinio intereso politikos, romantikai rėmėsi Kanto moraliniais principais ir diskutavo su XVIII a. sensualistais.Ž. dė Stal atidžiai studijavo Kantą, žymia dalimi priimdama jo etinę sistemą, nors ir nesutikdama su juo. Romane „Korina" šios idėjos, visų pirma pareigos idėja, atsispindi ne tik tiesioginėje polemikoje, bet ir romano paveiksluose.