D. N. Mamino-Sibiriako romano „Kalnų gūžta" siužetas - Galinienė, L. (Literatūra, 1969)
Straipsnyje analizuojamos D. Mamino-Sibiriako romano „Kalnų gūžta" (1884 m.) siužeto ypatybės, kurių savitumą sudaro tai, kad kūrinio siužetas grindžiamas realiu įvykiu, kurio liudininku vaikystėje buvo pats autorius.Įvykiais remiamas siužetas padeda Maminui-Sibiriakui atsisakyti koncentrinės kompozicijos ir pereiti prie romano su daugeliu veikiančių asmenų.Dinamiškas ir sklandus „Kalnų gūžtos" siužetas, jo konfliktiškumas, parengė Mamino-Sibiriako devintojo dešimtmečio dramaturgijos išsivystymą.