Ankstyvoji L. Giros poezija - Svetulaitis, V. (Literatūra, 1965)
Gausus ir įvairus L. Giros kūrybinis palikimas. 2ymiausia vieta jame neabejotinai atitenka jo tarybinei poezijai. Tačiau nemaža reikšmingų kūrinių poetas sukūrė ir ikitarybinės santvarkos metais. Ypač išskirtina jo ankstyvoji poezija, kuri trumpai ir aptariama šiame straipsnyje.