Kristijono Donelaičio tema Johanneso Bobrowskio romane Lietuviški fortepijonai ir Heinzo-Jürgeno Zierke’s novelėse - Mykolaitytė, Aurelija (Literatūra, 2016)
Straipsnyje gilinamasi į Kristijono Donelaičio recepciją vokiečių literatūroje, bandant naujai pažvelgti į XX amžiaus antrosios pusės tekstus. Siekiama atpažinti tas reikšmes, kurios vokiečių autorių Johanneso Bobrowskio ir Heinzo-Jürgeno Zierke’s kūriniuose labiausiai aktualizuoja, perteikia probleminį K. Donelaičio suvokimą. Stebima, kaip kinta semantiniai laukai, kaip kuriamas santykis su Mažosios Lietuvos erdvėlaikiu, kuris tampa svarbus ir šiuolaikiniams vokiečių rašytojams.