Mioklonijos - Rimšienė , R.; Andruškevičius , S.; Mameniškienė, R. (Neurologijos seminarai, 2020)
Mioklonijos – tai staigūs, trumpi, nevalingi pavieniai ar pasikartojantys raumenų trūkčiojimai. Mioklonijos dažniausiai klasifikuojamos pagal etiologiją ir fiziologinį išsivystymo mechanizmą. Jos gali būti fiziologinės ir patologinės, paveldimos ar įgytos dėl įvairių struktūrinių smegenų pažeidimų ar sisteminių ligų. Straipsnyje pateikiamos mioklonijų klasifikacijos ir klinika, apžvelgiamos dažniausios ligos ir sindromai, kurių metu stebimos mioklonijos, ir aptariami mioklonijų ištyrimo bei gydymo aspektai.