Išsėtinės sklerozės gydymo ligos eigą modifikuojančiais vaistais rekomendacijos COVID-19 pandemijos metu - Kizlaitienė , R.; Giedraitienė , N.; Sereikė , I.; Liutkienė , J.; Leščinskienė , L.; Kaubrys , G. (Neurologijos seminarai, 2020)
2019 m. gruodžio mėn. Kinijos Hubėjaus provincijos Uhano mieste aprašytas pirmasis koronaviruso infekcijos, sukeliančios sunkų ūmų kvėpavimo sutrikimo sindromą (angl. severe acute respiratory syndrome (SARS)-CoV-2), atvejis. COVID-19 – tai SARS-CoV-2 sukelta ūmi kvėpavimo takų infekcija, kuriai būdinga karščiavimas, kosulys, dusulys ir ūmus respiracinio distreso sindromas. Straipsnyje aptariama rizika pacientams, kuriems jau diagnozuota išsėtinė sklerozė (IS), susirgti kvėpavimo takų infekcijomis, COVID-19, apžvelgiami šiuo metu aktualūs bendri patarimai sergantiesiems IS, esminės gydymo imunomoduliuojančiais vaistais rekomendacijos, paūmėjimų gydymas, medicininės pagalbos ypatumai sergantiesiems IS COVID-19 pandemijos metu.