COVID-19: neurologiniai simptomai ir encefalitas - Jasionis , A.; Mameniškienė , R. (Neurologijos seminarai, 2020)
COVID-19 pandemijos įkarštyje daugėja duomenų, kad pacientams gali pasireikšti įvairių neurologinių simptomų. Juos gali sukelti sunki bendra pacientų būklė, naujai atsiradusios ar paūmėjusios lėtinės neurologinės ligos, skiriami vaistai. Taip pat pasirodo pirmieji COVID-19 encefalito atvejų aprašymai. Šiame straipsnyje aptariama informacija apie neurologinius simptomus bei galimas jų priežastis, pristatomi aprašyti encefalito atvejai, sergant COVID-19. Taip pat nagrinėjamas kitų koronavirusų sukeliamas galvos smegenų pažeidimas. Straipsnio pabaigoje diskutuojama apie galimus SARS-CoV-2 patekimo į galvos smegenis mechanizmus.