Urgentiniai neurosonologiniai tyrimai prie ligonio lovos COVID-19 pandemijos metu - Valaikienė , J. (Neurologijos seminarai, 2020)
Koronaviruso sukeltos ligos (COVID-2019) pandemija, išplitusi ir Lietuvoje, privertė imtis skubių saugumo priemonių, siekiant apriboti šios mirtinai pavojingos infekcijos plitimą visuomenėje ir gydymo įstaigose. Straipsnyje pateikiama skubių ir neatidėliotinų neurologinių ultragarsinių tyrimų, atliekamų prie ligonio lovos, trumpiau tariant, neuro-POCUS (angl. point of care ultrasound), indikacijos, saugumo reikalavimai ir tyrimo technika bei klinikinio taikymo pavyzdžiai. Aptariami neuro-POCUS privalumai ir trūkumai.