Optinis neuritas - Katelytė , J.; Liutkevičienė , R. (Neurologijos seminarai, 2019)
Optinis neuritas (ON) neurologams yra gerai žinoma ir gana dažna liga, tačiau apie 10 % atvejų klaidingai diagnozuojama. Klaidingą diagnozę lemia netinkamos terminologijos vartojimas ir kitos ligos, imituojančios ON. Šiame straipsnyje apžvelgiame tipinius idiopatinio demielinizuojančio optinio neurito (IDON) simptomus, diagnostikos galimybes, taip pat ligas, kurios savo klinikine išraiška yra panašios į IDON – optinį neuromielitą, sarkoidozę, lėtinę recidyvuojančią uždegiminę optinę neuropatiją, priekinę išeminę optinę neuropatiją, neuroretinitą, paveldimą Lėberio optinę neuropatiją bei kitas.