Naujųjų anti-CD20 monokloninių antikūnų vaidmuo gydant itin aktyvią recidyvuojančiąją remituojančiąją išsėtinę sklerozę: ofatumumabo klinikinis efektyvumas ir saugumas - Jonušaitė, I.; Giedraitienė, N.; Kaubrys, G.; Kizlaitienė, R. (Neurologijos seminarai, 2024)
Išsėtinė sklerozė yra dažniausia lėtinė uždegiminė demielinizuojanti neurodegeneracinė centrinės nervų sistemos liga jaunų suaugusiųjų populiacijoje. Išsėtinė sklerozė, kadangi paplitusi tarp jaunų suaugusiųjų, užkrauna sunkią socioekonominę naštą visuomenei dėl ligos eigą modifikuojančio gydymo kainos, sergančiųjų ir jais besirūpinančių artimųjų darbingumo lygio mažėjimo. Siekiant užkirsti kelią neurologinės pažaidos kaupimuisi bei pagerinti ilgalaikes sergančiųjų išeitis, svarbu anksti, ligos pradžioje, skirti efektyvų ligos eigą modifikuojantį gydymą, slopinantį imuninių ląstelių patologinio aktyvumo centrinėje nervų sistemoje lemiamą neurouždegimą. Naujausių mokslinių tyrimų duomenimis įrodyta didelio efektyvumo anti-CD20 terapijos skyrimo ankstyvose ligos stadijose svarba bei saugumas gydant aktyvios recidyvuojančiosios formos (recidyvuojančiosios remituojančiosios arba aktyvios antrinės progresuojančios eigos) išsėtinę sklerozę. Lietuvoje nuo 2018 m. prieinamas okrelizumabas, o nuo 2023 m. naujai patvirtintas ofatumumabo skyrimas. Dėl didelio efektyvumo ir saugumo, specifinio veikimo mechanizmo ofatumumabas veiksmingas mažesnėmis dozėmis, dėl to gali būti skiriamas poodinės injekcijos būdu, ir, pacientus apmokius gydymo įstaigoje, naudojamas savarankiškai namų aplinkoje. Šio straipsnio tikslas yra apžvelgti naujųjų anti-CD20 monokloninių antikūnų efektyvumo, saugumo duomenis, skyrimo indikacijas.