Migrena sergančių ligonių konsultavimas ir gydymas COVID-19 pandemijos metu - Ryliškienė , K. (Neurologijos seminarai, 2020)
COVID-19 pandemijos metu ribojant ligonių apsilankymus priėmimo-skubios pagalbos skyriuose, nevykdant planinio konsultavimo, iškyla sunkumų optimaliai gydyti migreną. Literatūros apžvalgoje pateikiama informacija apie migrena sergančio ligonio nuotolinio konsultavimo galimybes, paciento pasiruošimą konsultacijai, priepuoliui ir profilaktikai skirtų vaistų saugų vartojimą, įprasto ir sunkaus migrenos priepuolio gydymo strategijas. Taip pat supažindinama su asmens apsaugos priemonių sukeliamu galvos skausmu.
Keywords: migrena; COVID-19; nuotolinis konsultavimas; gydymas; asmens apsaugos priemonės