Uždegiminės demielinizuojančios polineuropatijos ir jų gydymo rekomendacijos COVID – 19 pandemijos metu. Literatūros apžvalga - Bunevičiūtė , R.; Klimašauskienė , A. (Neurologijos seminarai, 2020)
Uždegiminės demielinizuojančios polineuropatijos – retos, tačiau potencialiai gydomos ligos. Dėl savo klinikinio heterogeniškumo šios polineuropatijos kelia daug diagnostinių ir gydymo iššūkių kasdieninėje praktikoje. Pasikeitusi epidemiologinė situacija, aplinkos veiksniai taip pat gali didinti demielinizuojančių polineuropatijų sergamumo rodiklius. Šiame straipsnyje aptariamos ūmios ir lėtinės uždegiminės demielinizuojančios polineuropatijos, jų formos, diagnostikos ir gydymo ypatumai COVID-19 pandemijos metu.
Keywords: Guillain-Barré sindromas; lėtinė uždegiminė demielinizuojanti polineuropatija; COVID-19