Neuroleptikų ir antidepresantų poveikis širdies ir kraujagyslių sistemai: literatūros apžvalga - Rutkauskas , V. (Neurologijos seminarai, 2019)
Didelė dalis antidepresantų ir neuroleptikų, vartojamų psichikos sutrikimams gydyti, gali sukelti reikšmingų ir potencialiai mirtinų širdies ir kraujagyslių sistemos funkcijos sutrikimų. Prieš skiriant šiuos vaistus, svarbu įvertinti paciento širdies ir kraujagyslių sistemos ligų riziką ir atsižvelgti į ją, renkantis tinkamiausią gydymą. Šiame apžvalginiame straipsnyje pateikiami literatūros duomenys apie antidepresantų ir neuroleptikų poveikį arteriniam kraujospūdžiui, elektrofiziologiniams širdies raumens pokyčiams, širdies raumens ligų ir išeminės širdies ligos atsiradimui.
Keywords: aritmijos; kraujospūdis; antidepresantai; neuroleptikai