Skersinis mielitas po COVID-19: klinikinis atvejis - Vienažindytė, I.; Balnytė, R.; Šleiteris, Dž.; Ališauskienė, M. (Neurologijos seminarai, 2023)
Šiuo metu daugėja duomenų apie po COVID-19 pasireiškiančius neurologinius sutrikimus. Todėl manome, kad dėmesys jiems galėtų praplėsti visos neurologų bendruomenės supratimą apie šią ligą ir pasiruošti ateities pandemijoms. Ypač svarbu yra įvertinti ir atpažinti potencialias neurologines išraiškas bei komplikacijas, nulemtas COVID-19, nes kai kurios iš jų greitai progresuoja ir reikalauja skubaus gydymo.Pristatome klinikinį skersinio mielito atvejį po COVID-19 35-erių metų amžiaus vyrui, kuris buvo gydytas LSMUL Kauno klinikų neurologijos klinikoje.
Keywords: skersinis mielitas; COVID-19