Kresy Pierwszej i Drugiej Rzeczypospolitej, czyli próba uważnej lektury pewnej mapy. Rozważania nad współczesnym dyskursem kresowym - Bukowiec, Paweł (Vilnius University Open Series, 2021)
„Kresy Pierwszej i Drugiej Rzeczypospolitej“ (Pirmosios ir antrosios Respublikos paribiai), arba bandymas atidžiai perskaityti tam tikrą žemėlapį. Šiuolaikinio paribių diskurso apmąstymai Straipsnyje bandoma aiškinti scheminį žemėlapį, kuris vadinamas „I ir II Respublikų paribiai“ (Kresy I i II Rzeczypospolitej, skelbiamą Bolesławo Hadaczeko knygoje Paribio literatūros istorija, Krokuva, 2011). Stengiuosi kritiškai skaityti šį kultūrinį tekstą ir jo pavyzdžiu parodyti smurtinį paribio diskurso poveikį.